Zondag 18 september
Blijf op de hoogte en volg Remco
10 Oktober 2005 | Portugal, Lissabon
Tijd om de stad alvast een beetje te gaan verkennen. Eerst maar eens op zoek naar de school. Wat ik tot nu toe uit wat blaadjes met informatie wist op te maken was dat het vlakbij een bepaalde metro halte moest zijn.(Collegio Militar) Hier zijn we dan ook naar op zoek gegaan. Het reizen per bus is voor een vreemde in deze stad erg ingewikkeld. Verschillende maatschappijen zorgen ervoor dat je niet met alle kaartjes in alle bussen kan reizen. De grootste maatschappij Carris heeft wel een soort dagkaart voor 3 euro waarmee je dan in al het openbaar vervoer van deze maatschappij een hele dag mag reizen. Bij ons voor de deur stopt echter geen Carris bus, tram of metro. Maar even terug naar de school. We hebben aan iedereen die we tegen kwamen gevraagd waar de school was maar tevergeefs. Niemand had ooit van deze school gehoord. Toen zijn we vlak bij het stadion van Benfica maar naar het grootste winkelcentrum geweest (Colombo) en hebben daar gegeten. Net als alle andere Portugezen tussen 1 en 3 doen. De lunch blijkt hier heel belangrijk. Hierna hebben we aan de andere kant van het ,metro station toch een school gevonden op een scholencomplex waarvan de naam overeen kwam met die van onze school. De volgende dag bleek het alleen niet onze school te zijn. Deze zat in het andere gebouw er tegenover. Nu we wisten waar morgen naar toe te gaan konden we nog even het centrum in. Hier zijn we heen en weer gereden met tram lijn 28. De toeristentram. We konden zo een glimp zien van alle bezienswaardigheden zoals: het aquaduct, de brug, het kasteel enz. Hierna hebben Freya en ik thuis nog even wat boodschappen gehaald.