Woensdag 28 september
Blijf op de hoogte en volg Remco
11 Oktober 2005 | Portugal, Lissabon
Onze vrije dag aangezien drama niet door ging in de eerste week. (achter af bleek de leerkracht toch aanwezig te zijn) Op deze dag konden we dus van alles doen en we wilde ook allemaal iets anders doen. Eerst maar eens uitzoeken waar de stierengevechten plaats vinden en of deze nog plaatsvinden. De mooie arena midden in de stad bleek in renovatie en dus gesloten. Hier viel dus niets meer te zien. Dan opzoek naar een infocentrum. Freya wilde toch nog spoorboekjes halen op Estacio Oriënte daar zal ook vast wel een toeristeninformatiepunt zitten. Toen we aan kwamen bleek ook hier niets te vinden te zijn over stierengevechten. Op deze bleek was er in 1998 wel de “expo”. Hieraan heeft Lissabon een leuke buurt overgehouden waar je van alles kunt doen. Kabelbaan, oceanium, treintje, museum en restaurants. We hebben hier vandaag een kaart gekocht waarmee je al deze dingen kunt bezoeken. Het oceanium en de kabelbaan waren erg leuk. Dit is het grootste oceanium van Europa. De kabelbaan zorgde voor een mooi uitzicht over de rivier met de brug en de toren. Het was een gezellige dag die we afsloten met een lekker bordje junkfood bij de plaatselijke shoarmaboer. Freya probeerde voor de tweede dag iets uit maar weer was het geen succes.