Vrijdag 23 september - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Remco Buuren - WaarBenJij.nu Vrijdag 23 september - Reisverslag uit Lissabon, Portugal van Remco Buuren - WaarBenJij.nu

Vrijdag 23 september

Blijf op de hoogte en volg Remco

10 Oktober 2005 | Portugal, Lissabon

Nog steeds geen school dus weer naar het strand. Aangezien we wel zo veel mogelijk willen zien gaan we vandaag met zijn vieren naar Costa de Caparica. Dat is een lang gerekt strand aan de andere kant van de Taag. Bij de overtoch per boot van Belém naar Trafaria heb je een mooi uitzicht op verscheiden bezienswaardigheden. Dingen als de brug “25 Abril” de Belém toren en het monument voor ontdekkingsreizigers als Vasco dag Gama zijn goed te zien. Ook het 28 meter hoge beeld van Christus is erg indrukwekkend. Vanaf de boot zijn we met een bus naar het strand gegaan. Dit is weer een andere maatschappij dan aan de noord kant van de Taag. (het heet dan ook transport ten zuiden van de Taag TST) Het strand zelf was veel groter dan de andere stranden, de oceaan was veelwoester en de zon leek veel feller. Op de terug weg zijn we met een ontiegelijk duur toeristen treintje naar het centrum gereden. En toen terug naar huis. In Alges hebben we nog even de Mc Donalds bezocht.