Tot het ................puntje! - Reisverslag uit Madeirã, Portugal van Remco Buuren - WaarBenJij.nu Tot het ................puntje! - Reisverslag uit Madeirã, Portugal van Remco Buuren - WaarBenJij.nu

Tot het ................puntje!

Blijf op de hoogte en volg Remco

10 Juli 2011 | Portugal, Madeirã

Ken je die film over piraten? Nou zelfs Jack Sparrow zou de inwoners van Funchal niet hebben gevonden in het dal van Cural das Feiras. Een schitterende plek in het dal tussen de hoge bergen van het eiland. In ieder geval konden wij het wel vinden via de moie wegen en zaten we heerlijk te genieten op een terrasje toen een oud mannetje Jamie de stuipen op het lijf joeg. En de man bedoelde het alleen maar goed! Nou ja wij hadden ook zo´n opa zullen we maar zeggen! In ieder geval een mooi moment om verder te rijden. Freya had iets van ´dit wordt de laatste tocht die we echt gaan maken´ dus gaan we tot het gaatje en dat betekent dit keer tot het uiterste puntje van het eiland wat je met de auto kan bereieken. Daar waar de bomen niet meer groeien en het zo afgelegen is dat er stelletjes zitten te vozen in iedere auto. Het was zeker niet voor niets want op de weg naar het oosten waar de wind hard waait en de zon zich ook niet meer laat zien komen we langs mooie vergezichten en nemen we zelfs even een paar golfjes op het enige zandstrand van Madeira. Het is allemaal erg mooi en we schieten dus ook de nodige foto´s. Dat we inmiddels al een paar uur onderweg zijn hebben we alledrie niet echt door. Jamie geniet van alles wat hij ziet en leert zo nog meer woordjes als wind, bergen, zand,eng enzovoorts dus....Het is inmiddels half twaalf als ik langs de kant van de weg wordt gezet door de madeiraanse politie. Alcohol controle! Ik laat mijn rijbewijs zien zeg dat ik niets gedronken heb en dat er een kind in mijn auto zit en hoppa ik mag weer verder. In het hotel slapen Freya en ik eerder dan de kleine man maar die zal echt niet veel later in slaap zijn gevallen nog een halve dag als ik dit schrijf. We hebben net gezwommen en ik ga even sporten in de gym en dan gaan we nog één keer naar Funchal ik wil de markt nog zien even met de lift naar boven met de rieten slee naar beneden en eigenlijk ook nog even naar de botanische tuin mmmmmm misschien hebben we ites meer nodig dan een halve dag nou ja morgen vroeg eruit voor ons vliegtuig ik zie wel tot welk puntje/gaatje we vandaag weer gaan.

• 09 Juli 2011 - 20:54

Opa Oma Henk En An:

hallo lieverds
    wat een heerlijk avontuur hebben jullie weer beleefd zeg en ben ook zeer dankbaar dat ik dat gedeeltelijk heb mogen meemaken was zeker wel spannend dat je werd aangehouden in een ander land ben ook erg benieuwd naar jamie die weer woordjes heb geleerd en natuurlijk ook naar jullie nou mensen ik ben blij als jullie weer geland zijn ik zou zeggen heel veelliefs van opa oma an en henk eneen prettige goede vlucht terug heel veel xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxwe love julliexx